+4 0730 094 016
OUTLET
PRODUSE NOI

DESPRE MATERIALELE FOLOSITE LA HAINUTELE PETITE COCO

Pentru confectionarea hainutelor noastre se folosesc in general materiale naturale, precum matasea naturala si bumbacul, insa si fibre sintetice, precum tulul si dantelele din poliester, catifeaua de relon, etc. Materialele sintetice sunt folosite deoarece au un aspect deosebit si in general nu prea pot lipsi dintr-o tinuta de gala, fie ea si pentru cei mici.
In concepere hainutelor se tine insa cont ca materialele sintetice sa nu ajunga in contact cu pielea copilului. Prin urmare, toate hainutele noastre sunt captusite cu diferite tipuri de panza din bumbac simplu sau in amestec cu matase naturala. Captuseala poate fi mai fina sau mai groasa in functie de sezon si de model.
De-asemenea, cautam sa alegem materiale moi, prietenoase cu pielea copilului, care insa sa aibe si tinuta pentru a modela niste tinute de copii deosebite.

SANTUNGUL din matase naturala
Unul din materialele de baza pe care il folosim este o tesatura din matase naturala numita santung sau tafta de matase, care are un aspect usor agatat, uneori cu fire sau cu mici noduri, usor mai inchise la culoare. Aspectul agatat, precum si firele mai inchise inserate in material, nu sunt considerate defecte, ci o caracteristica speciala a acestei tesaturi foarte elegante (folosita cu precadere la rochiile mireasa si tinutele de seara).
INSTRUCTIUNI DE CURATARE

Chiar daca hainutele Petite Coco sunt create si pentru copii foarte mici, ele trebuie tratate la fel ca o rochie de seara sau o tinuta foarte eleganta, si prin urmare, delicata.
Prin urmare, va recomandam sa nu le spalati inainte de eveniment, deoarece isi pot schimba aspectul, iar spalarea nu este necesara. Pentru a proteja pielea micutului, toate hainutele, elementele de trusou de botez care vin in contact cu pielea copiilor, precum si husele de pastrare ale hainutelor sunt dezinfectate prin calcare cu abur la temperaturi foarte inalte. Pentru a curata hainutele dupa eveniment, va recomandam sa apelati la o spalatorie chimica (dry clean), care stie cum se spala rochiile de seara si alte tinute vestimentare fine, cum sunt cele din matase naturala.
In cazul in care doriti sa curatati hainutele acasa, recomandam ca acestea sa fie spalate de mana, cu apa rece, maxim 30 grade, fara a le freca sau a le stoarce.
Uscarea este de preferat sa se faca pe umeras (exceptie facand piesele din tricot, care se vor usca pe o suprafata plana), la temperatura camerei, evitandu-se sursele de caldura sau lumina prea puternica, deoarece anumite materiale, precum matasea, se pot pata sau decolora.

Alte instructiuni:
1. Recomandam sa nu se foloseasca masina de spalat sau temperaturi mai mari de 30 grade! Riscati ca materialele sa se sifoneze atat de tare incat nu mai pot fi calcate sau pot iesi culorile.
2. Inainte de a folosi un anumit produs de curatare, efectuati un test, intr-o zona care nu este vizibila.
3. In caz de patare, curatati imediat articolul de imbracaminte deoarece petele pot deveni permanente.
4. De-asemenea va sfatuim sa tineti cont si de faptul ca anumite pete nu mai ies la spalat.
Unul din materialele cele mai folosite in colectiile noastre este santungul (taftaua) din matase naturala, care dupa spalare si calcare, poate ramane totusi usor sifonat.

PASTRAREA SI DEPOZITAREA HAINUTELOR

Dupa ce un articol a fost imbracat, in timp pot aparea pete in zonele unde acesta a intrat in contact cu pielea copilului (din cauza transpiratiei). Prin urmare, daca doriti sa pastrati tinuta respectiva, va recomandam sa o curatati in prealabil (asa cum am mai precizat, de preferat intr-o curatatorie chimica - dry clean).
Dupa ce s-a uscat complet si a fost calcata si racita, tinuta trebuie pastrata in husa originala si ferita de lumina. Hainutele tinute la lumina isi pot schimba in timp culoarea.

HAINUTELE PICTATE MANUAL - colectia Aquarela

Pe langa tinutele cu dantele, volanase si accesorii foarte elegante, va propunem si o colectie eleganta, dar foarte vesela, cu o pata de culoare "Aquarela".
Hainutele din aceasta colectie sunt pictate manual, cu culori special destinate materialelor textile pentru confectii. Culorile se fixeaza prin calcare, nu afecteaza pielea copiilor si nu se iau la spalat, decat la un numar foarte mare de spalari.
Curatarea acestor hainute se va face tot la o curatatorie specializata (dry clean).
In cazul care alegeti totusi sa le spalati acasa, acestea se vor spala numai de mana, la temperaturi mai mici de 30 grade, nu se vor freca si nu se vor stoarce!
© Image Plus Group, toate drepturile rezervate